Schatting van uw vastgoed

Een zorgvuldige waardebepaling, of schatting, van uw vastgoed is een cruciaal onderdeel van het verkoopproces.
Een te hoge vraagprijs zal kandidaat-kopers afschrikken om een bezichtiging te komen doen, laat staan een bod uit te brengen. Een te lage verkoopprijs kan, behalve dat u minder opbrengst geniet, u ook nog een boete van de fiscus opleveren.

Teneinde een zorgvuldige waardebepaling te kunnen maken, zal de expert van deEigenaar.be ter plaatste komen om uw vastgoed te beoordelen.
Belangrijke aandachtspunten zijn, onder andere: de locatie van het vastgoed, de gebruikte materialen, de totale afmetingen, de afzonderlijke afmetingen van de verschillende ruimtes, de afwerking, de EPC-waarde, het comfort en het onderhoud, eventuele stedenbouwkundige inbreuken of onzekerheden, enzovoort.

Ook vergelijkt de expert het te schatten goed met andere, vergelijkbare panden, die recent in de omgeving verkocht zijn.
Uit een samenvoeging van al deze gegevens rolt de uiteindelijke venale waarde van het vastgoed, een waarde die tevens wordt gehanteerd door banken en andere officiƫle instellingen.
De vraagprijs is gelijk aan de venale waarde, verhoogd met een bepaalde marge. Deze marge verschilt van goed tot goed.

Deze secure manier van schatten gebeurt in al onze formules op dezelfde manier, in het basispakket, het basis+ pakket en het all-in pakket!

Aanvraag schatting, onafhankelijk van verkoop.

U kunt ook een schatting – onafhankelijk van een verkoop – aanvragen bij Code-X.be.

De expert komt bij u langs en ongeveer een week later heeft hij de nodige referentiepunten ontvangen en berekeningen gemaakt en wordt de venale waarde bepaald en doorgegeven.

Indien deze waarde via telefoon of via email doorgeven mag worden betaalt u in totaliteit 250,- euro (excl. btw) voor deze schatting.
Heeft u een volledig rapport nodig, dan bedragen de kosten 350,- euro (excl. btw).
De verplaatsingskosten zijn inbegrepen in deze prijs.

Besluit u, binnen de 12 maanden na deze waardebepaling, alsnog de woning te verkopen via een formule van deEigenaar.be?
Dan wordt het bedrag van de waardebepaling, minus 50,- euro (excl. btw) administratiekosten, terug afgetrokken van de slotfactuur!

Gratis Schatting
Indien u verkoopt via deEigenaar.be (via om het even welke formule) dan is de schatting sowieso inbegrepen in de prijs en hoeft u deze niet apart te betalen.

calculator


Neem contact op via 02 721 15 00 of vul het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Afspraak voor het maken van een schatting.